İçeriğe geç

(Rehber) Hosting Nasıl Seçilir? Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

Web sitenizi barındırmak istediğiniz firmayı ve paketi seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Doğru firmayı ve hosting paketini seçmek önemli bir husustur.

Hosting hizmetinizi satın alacağınız firmayı seçemediyseniz, aklınızı karıştıran sorular var ise hosting seçimi rehberimiz ile size yardımcı olabiliriz.

Hosting nasıl seçilir sorusu birçok webmaster ve site sahibinin düşüncelerini meşgul eden bir sorudur. Biz de bu içeriğimizde hem bu soruya cevap verecek hem de size özel önerilerde bulunacağız.

Hosting seçimi sırasında en iyi hosting firmaları arasından seçim yapmanızı öneririz. Hazırladığımız bu liste ile performans, destek ve kullanım kolaylığı ile en iyi hosting firması olmayı hak eden firmaları görebilirsiniz.

Hosting Nasıl Seçilir?

Hosting seçimi nasıl yapılır?
Hosting seçimi nasıl yapılır?

Sitemiz için hosting seçerken birçok kritere dikkat etmeliyiz. Satın aldığımız hostingi en iyi şekilde değerlendirebilmek ve kullanabilmek için bu kriterleri mutlaka ama mutlaka gözden geçirmeli ve en uygun olanı seçmeliyiz.

Aksi halde hosting sitemizin isteklerini karşılayamayabilir ve bu durumda sitemiz geri alınamaz zararlara uğrayabilir.

Hosting seçerken dikkat edilmesi gereken konular listesi ile bu kriterleri görebilirsiniz.

Hosting Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hosting seçimi sırasında birçok kaleme dikkat etmeliyiz. Bunlar sitenizin en iyi şekilde çalışabilmesi için gerekli olan maddelerdir. Bu maddeleri karşılayan hosting firmalarını ve bu firmaların hosting paketleri incelenmeli ve daha sonra uygun olan hosting seçilmelidir.

Disk alanı: Web siteniz için sunulan disk alanının yeterli olup olmadığını gözden geçirmelisiniz. Standart bir blog sitesi için 20 GB alan yeterli olacaktır. Lakin ilerleyen zamanlarda yetmeyebilir. Bu sebeple limitsiz disk alanı olan firmaları tercih edebilirsiniz. (Disk alanında limitsiz yoktur. Fakat AKK ile sınırsız alan veren firmalar vardır.)

Trafik Kısıtlaması: Aldığınız hosting paketinde herhangi bir trafik kısıtlamasının olmamasına dikkat etmeliyiz. Ani ziyaretçi artışında trafik kotamızı doldurursak sitemiz kitlenebilir. Bu sebeple hoş bir durum oluşmaz. Bu konuya dikkat etmelisiniz.

CPU & RAM Kaynak Sınırı: CPU ve RAM kaynakları ne kadar bol olursa o kadar iyidir. Sitenizin yüksek yük ve ziyaretçi altında rahat bir şekilde çalışabilmesi için CPU ve RAM kaynaklarının yeterli olduğu firma ve paketleri tercih etmeliyiz.

Yedekleme: Paylaşımlı hostinglerde yedekleme gibi bir derdimiz olmamalı. Hosting firmamız haftalık hatta günlük olarak yedekleme yapmalıdır. Ücretsiz olarak günlük yedekleme yapan firmaları incelemenizi tavsiye ederiz.

E-posta Desteği: Webmail ile e-posta hesabı oluşturma, gönderme limitleri gibi konular incelenmelidir. Bunların yanı sıra mail inbox (spama düşmeme) garantisi konusuna da dikkat edilmelidir.

Yazılım Dili Desteği: Son sürüm PHP desteği, Python, Ruby vs yazılım dillerinin de desteklendiği hosting paketlerinin tercih edilmesi faydalıdır.

Müşteri Desteği: Aldığınız hizmete verilen destek önemlidir. Standart destek bileti sisteminin yani sıra telefon, canlı destek gibi kanallardan 7/24 destek alabilmek önemlidir. Bu desteği veren firmalar her zaman bir adım öndedir.

Hosting Seçimi Nasıl Yapılır?

Öncelikle web sitenizin altyapısına uygun bir hosting seçmelisiniz. Standart bir blog sitesi için e-ticaret hosting seçmenin mantıksız olacağı gibi e-ticaret sitesi için de standart bir hosting paketinin seçilmesi çok uygun değildir.

Kullanacağınız yazılımın altyapısı, sitenizin türü ile uygun hosting türünün belirlemeli. Daha sonra sizin için hazırladığımız en iyi hosting firmaları listesindeki firmalar başta olmak üzere hosting firmalarını ve paketlerini verdiğimiz kriterlere göre sıralamalısınız.

Hosting seçimi nasıl olmalı konusuna böylece açıklık getirdiğimizi düşünüyoruz. Eğer bu konuda takıldığınız bir nokta var ise veya öneri almak isterseniz yorum ile durumu bizimle paylaşarak bizden ücretsiz olarak destek alabilirsiniz.

Hosting Lokasyon Seçimi

Hostinginizin web sitenizin hitap ettiği kullanıcı kitlesine yakın bir konumda barınması önemlidir. Google başta olmak üzere diğer arama motorları da bu konuya dikkat eder. Ayrıca kullanıcının sitenize hızlı bir şekilde ulaşması için lokasyon önemlidir.

Örneğin İngiltere’deki kullanıcılara hitap ediyorsanız İngiltere lokasyonlu bir hosting merkezi ile çalışmalısınız. Buradaki lokasyon veri merkezinin lokasyonudur. Şirket merkezinin lokasyonu değildir.

Hosting Nasıl Seçilir?

Hosting firmamızı veya paketimizi seçerken disk alanı, trafik, RAM ve CPU limiti, yedekleme, yazılım dili desteği ve müşteri desteği dikkat edilmesi gereken konulara arasındadır. Bu konulara dikkat ederek en iyi hosting firmaları arasından seçim yapılabilir.

Hosting Neye Göre Seçilir?

Hosting, sitenizin ihtiyaçlarına göre seçilir. Sitenizin ihtiyaç duyduğu özellikler, limitler ve kaynaklara göre hosting paketinizi seçmelisiniz.

Hosting Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Hususlar?

Disk alanı, trafik, RAM ve CPU limiti, yedekleme, yazılım dili desteği ve müşteri desteği dikkat edilmesi gereken konulara arasındadır.

Hosting Lokasyon Seçimi

Web sitenizin kullanıcını bulunduğu konuma en yakın konumdan hosting seçimi yapılmalıdır. Arama motorları ve kullanıcı deneyimi için dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Hangi Hosting Paketini Almalıyım?

Web sitenizin rahatça çalışabileceği orta paket bir hosting satın alabilirsiniz. Daha sonra aradaki farkı ödeyerek daha üst pakete geçebilirsiniz. Böylece bütçenizi de sarsmamış olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir